Xerrada i debat

Inauguració. Que pot fer l’IoT pel teu municipi.

Feb 6, 2020 - Feb 6, 2020
10:00H - 00:00H
Ajuntament (Sala Noble Casa Olivella). Plaça de la Vila, 8

Outputs

Programa
Ponents
Day 1
L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha apostat per la innovació des de fa més de 10 anys, i ho ha materialitzat amb la seva Agència d’Innovació Local Neàpolis. La tecnologia mòbil ha esdevingut una palanca de canvi en la manera de fer de molts sectors, i per tant una font infinita d’innovacions. Amb l’adhesió de Vilanova i la Geltrú a l’mWeek 2020, volem posar de manifest la importància per a la nostra ciutat de les tecnologies mòbils i exposar com estem treballant la innovació que han comportat.
Ajuntament (Sala Noble Casa Olivella). Plaça de la Vila, 08

Ponents

Conxi Martinez

Organizers

A les ciutats conflueixen els efectes més punyents de la transformació digital. L'habitatge, el comerç, el treball, la mobilitat... estan experimentant un procés de canvi accelerat que la ciutadania i les administracions assimilen amb dificultat, i a vegades, amb perplexitat i impotència. D'altra banda, la innovació digital aporta un ventall d'oportunitats per crear un nou teixit empresarial, es una eina per fomentar el dinamisme i la connexió de la ciutadania i es converteix en una necessitat per millorar processos i reduir ineficiències. Per això, cal enfocar la innovació des d'una mirada ètica i social. ¿Quins riscos comporta la disrupció tecnològica a les ciutats? ¿Com convertir la innovació digital en una eina d'innovació social? ¿Què espera la ciutadania de les institucions que gestionen i garanteixen els serveis públics?
Ajuntament (Sala Noble Casa Olivella). Plaça de la Vila, 08

Ponents

Joan Rosés

Organizers

Neàpolis ha començat ha desenvolupar una plataforma pròpia que permet centralitzar les dades recollides a través de LoRaWAN. Aquestes dades són enviades a la plataforma Sentilo que gestiona la Diputació de Barcelona, que recull les dades enviades pels municipis de la província de Barcelona, les quals es poden visualitzar a través de programes específics de visualització de dades. Un dels primers projectes desenvolupats a Vilanova i Geltrú fent servir LoRaWAN és l’impuls del Smart port, on s’està fent seguiment d’una sèrie de dades dels vaixells per tal d’evitar enfonsaments un cop atracats al port, que és on el risc de produir-se aquests enfonsaments és major.
Ajuntament (Sala Noble Casa Olivella). Plaça de la Vila, 08

Ponents

Martin Longobucco
Conxi Martinez
Joan Rosés
Martin Longobucco